2310521189 (10 ΓΡΑΜΜΕΣ)    ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ
2310521189    ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Καθημερινά: 9:00-20:00 Σάββατο: 9:00-17:00
phone_mob
search
0
Καλάθι αγορών
 0.00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  
Το καλάθι σας είναι άδειο.

.  
0
.
» Αρχική » Νέα - Χρήσιμα » Όλα για τις Βέρες
Κατηγορίες

Πως επιλέγουμε βέρες?

18/07/2023


Η μέρα του γάμου σας πλησιάζει - Πώς επιλέγουμε τις βέρες μας;
 
Έφτασε η μεγάλη στιγμή που θα ενωθείτε με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας; Είτε αποφασίσετε να κάνετε πολιτικό γάμο στο δημαρχείο είτε θρησκευτικό, οι βέρες γάμου είναι το κόσμημα που θα σηματοδοτήσει την τελετή της ένωσής σας και θα συμβολίζει την αιώνια ένωσή σας για πολλά, πολλά χρόνια. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτον και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τις κατάλληλες βέρες μέσα από την εμπειρία και τις εξειδικευμένες μας γνώσεις. 
1. Σκεφτείτε προτού αρχίσετε να βλέπετε
Η αλήθεια είναι πως στην αγορά του κοσμήματος οι επιλογές σας είναι σχεδόν ανεξάντλητες. Κι επειδή οι βέρες είναι ίσως το μοναδικό κόσμημα που θα φοράτε καθημερινά και συνεχώς, συζητήστε τις προτιμήσεις σας προτού επισκεφθείτε τα καταστήματα. Ποιο χρώμα μετάλλου σας αρέσει; Το κίτρινο, το λευκό ή το ροζ; Σας αρέσουν τα απλά σχέδια ή ονειρεύεστε κάτι πιο εξεζητημένο; Απαντώντας σε αυτά τα απλά ερωτήματα με το ταίρι σας, αμέσως ορίζετε μία κατεύθυνση στην αναζήτησή σας. 
2. Ορίστε προϋπολογισμό
Ανάλογα με το μέταλλο που θα επιλέξετε, τα καράτια του δαχτυλιδιού και τους πολύτιμους λίθους που ενδεχομένως να το κοσμούν, οι τιμές στις βέρες ποικίλλουν ξεκινώντας π.χ. από τα 200€ περίπου για ένα ζευγάρι χρυσές βέρες 9 καρατίων / τα 100€ περίπου για μια χρυσή βέρα 9 καρατίων. Παρότι το κόστος τους μπορεί να είναι σημαντικό, ανάλογα με τη διάθεση και την αισθητική σας, σας ενθαρρύνουμε να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι βέρες που θα φοράτε για μια ζωή.



3. Είστε διαφορετικοί (και δεν πειράζει!)
Μπορείτε να μην επιλέξετε ακριβώς το ίδιο σχέδιο με τον σύντροφο σας και αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό! Πλέον πολλά ζευγάρια διαλέγουν βέρες που έχουν μεταξύ τους έστω και διακριτικές διαφορές. Έτσι, δε μιλάμε για δίδυμα κοσμήματα αλλά συγγενικά, ίσως το ένα στη λιτή εκδοχή του και το άλλο σε μία πιο περίτεχνη. Επιπλέον μπορείτε να διαλέξετε το ίδιο σχέδιο σε διαφορετικό μέταλλο ή πλάτος, ακολουθώντας τόσο το προσωπικό σας στιλ αλλά και την αισθητική που σας ταιριάζει από κοινού.
4. Μη βιαστείτε!
Μόλις έχετε μια βασική ιδέα για το τι θέλετε, απευθυνθείτε στον χρυσοχόο σας. Στο showroom του Kosmima24 μπορείτε να δοκιμάσετε όποιες βέρες επιθυμείτε και να μας ρωτήσετε για ό,τι σας προβληματίζει σχετικά με την εφαρμογή τους. Παρέχουμε υπηρεσίες μεταποίησης των κοσμημάτων σας, σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και ανάγκες. Για τους άνδρες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δε φορούν δαχτυλίδια, αναλαμβάνουμε να προσαρμόσουμε τις βέρες της επιλογής σας, δημιουργώντας μία ανατομική καμπύλη στο εσωτερικό τους για περισσότερη άνεση και καλύτερη προσαρμογή στο δάχτυλο.



5. Τρόπος ζωής
Η καθημερινότητά σας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της βέρας σας. Φροντίστε να επιλέξετε ένα σχέδιο που να σας βολεύει στις καθημερινές σας δραστηριότητες, ώστε να μη χρειάζεται να το αφαιρείτε συχνά, κινδυνεύοντας να το χάσετε. Εάν εργάζεστε με τα χέρια σας ή κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα με αυτά σε καθημερινή βάση, προτιμήστε μία απλή βέρα χωρίς διακοσμητικά στοιχεία. 
6. Κοιτάξτε καλά τα χέρια σας - Γνωστό και ως hand-checking!
Σε κάθε χέρι ταιριάζει διαφορετικό στιλ, μέγεθος και χρώμα βέρας. Λάβετε υπόψη σας όχι μόνο το σχέδιο του δαχτυλιδιού αλλά και το σχήμα των χεριών σας. Δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για την επιλογή της βέρας σας, διότι πρόκειται για κάτι τελείως προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το πιο σύνηθες είναι κάποια/ος που έχει λεπτά δάχτυλα να επιλέξει ένα λεπτό σχέδιο, δηλαδή κάτι μεταξύ 2,5 και 3,5 χιλιοστών. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε μια συμμετρία και ταυτόχρονα αποφεύγουμε να φαίνεται η βέρα σαν κάτι ξένο στο χέρι σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι πιο γεμάτο ας πούμε στα 4,5-5 χιλιοστά επειδή έχετε λεπτά δάχτυλα. Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι να αρέσει στα δικά σας μάτια και όταν την βλέπετε στο χέρι σας να ικανοποιεί την προσωπική σας αισθητική. Για τις γυναίκες, που ίσως θα θέλουν να συνδυάσουν τη βέρα με το μονόπετρο τους ή με οποιοδήποτε άλλο δαχτυλίδι, θα προτείναμε να προβάρονται μαζί τα δαχτυλίδια έτσι ώστε να επιλέξετε τον πιο ταιριαστό συνδυασμό όσων αφορά το σχέδιο, το πλάτος αλλά και το χρώμα τους. Για τους άντρες, που συνήθως φοράνε μεγάλα μεγέθη στα δαχτυλίδια, θα προτείναμε τα λίγο πιο πλατιά σχέδια, δηλαδή μεταξύ 4-5 χιλιοστών έτσι ώστε να μην χάνεται το δαχτυλίδι στο χέρι. Όπως αναφέραμε και παραπάνω σε κάποιους φαίνεται αρκετά ξένο το δαχτυλίδι στο χέρι επειδή δεν έχουν φορέσει ποτέ, σε αυτές τις περιπτώσεις θα προτείναμε ίσως μια βέρα σε ροζ χρυσό για να δέσει απευθείας με το δέρμα και να μην υπάρχει η αντίθεση που ίσως να ενοχλεί κάποιους.



7. Έλεγχος ποιότητας
Βεβαιωθείτε πως οι βέρες που επιλέξατε έχουν δύο σήματα στο εσωτερικό τους: τη σφραγίδα του κατασκευαστή και την ένδειξη των καρατίων του μετάλλου. Ενδεικτικά η αναφορά 585 αφορά τα 14 καράτια και η 750 τα 18 καράτια. Είναι σημαντικό οι βέρες γάμου σας να μπορούν να επιδιορθωθούν εύκολα και ανέξοδα ανά πάσα στιγμή, κάτι που εξασφαλίζουμε στο Kosmima24. 
 8. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα
Τολμήστε να επιλέξετε ένα μοντέρνο κι εντυπωσιακό σχέδιο αν αυτό ταιριάζει με το στιλ και τον τρόπο ζωής σας. Ωστόσο έχετε κατά νου πως τη βέρα που επιλέγετε σήμερα, θα την φοράτε για πολλές δεκαετίες. Γι΄ αυτό βεβαιωθείτε πως όσο διαφορετική και ιδιαίτερη κι αν είναι η επιλογή σας, θα σας ικανοποιεί και θα σας ταιριάζει όσο ωριμάζετε.
9. Η αγάπη θα παραμείνει αλλά η βέρα θα φθαρεί
Είναι γνωστό πως τα μέταλλα και μάλιστα αυτά που επεξεργαζόμαστε με ακρίβεια είναι ευάλωτα. Ειδικά ο χρυσός ως ευγενές μέταλλο, παρότι δεν οξειδώνεται και δε μαυρίζει είναι μαλακός άρα και πιο ευαίσθητος στη φθορά. Αποφεύγετε να φοράτε την βέρας σας όσο κάνετε σκληρή εργασία ή αθλείστε, αν δουλεύετε με πυκνό χλώριο όπως αυτό που εντοπίζεται στη χλωρίνη, στα χημικά διαλύματα καθαρισμού και στα απολυμαντικά πισίνας για να διατηρήσετε αναλλοίωτο το χρώμα και το σχήμα της βέρας σας. Οι εγκοπές και οι γρατσουνιές γίνονται πιο εύκολα ορατές σε κοσμήματα με ματ φινίρισμα και ιδιαίτερες υφές. Ευτυχώς, ο χρυσοχόος σας μπορεί εύκολα να επαναφέρει ή να αλλάξει το φινίρισμα και την επιμετάλλωση της βέρας σας, αποκαθιστώντας την αρχική της αίγλη.


Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή




letter letter NEWSLETTER Μάθετε πρώτοι τα νέα του Kosmima24
Κοσμήματα
Κοσμήματα Επικοινωνία
2310521189
2310531831
2310536690
Πτολεμαίων 31 - 1ος Όροφος
ΑΦΜ 800371372
Αριθμός ΓΕΜΗ: 118825405000
546 30  -  Θεσσαλονίκη
Δευτ. - Παρ.:  09:00 - 20:00
Σάββατο: 09:00 - 17:00
espa_gr
visa mastercard paypal elta acs eurobank alphabank ethniki piraeus ssl
© 2010 - 2024 - Κοσμήματα Kosmima24.gr Κατασκευή Eshop by infocus
Back to top
COOKIE DIALOG